4.05.2017 Ochrona danych osobowych

Pracownia – Bierzemy RODO na warsztat


Pracownia – Bierzemy RODO na warsztat!

25 maja 2018 r. wejdą w życie nowe przepisy unijne w zakresie ochrony przetwarzania danych osobowych – tzw. RODO.

Pewnie pomyślałeś:

  • moja firma jest mała i problem ochrony danych osobowych mnie nie dotyczy
  • mam tylko dane kadrowe i nowe przepisy mnie nie dotyczą
  • RODO dotyczy tylko bezpieczeństwa przetwarzania danych: mam dobrze zorganizowane bezpieczeństwo informacji i stosuję szyfrowanie, mam politykę bezpieczeństwa, czyli spełniam wymagania RODO
  • słyszałem o wysokich karach, ale do tej pory nie było u mnie GIODO i pewnie urząd ochrony danych osobowych też nie będzie nakładał kar albo da nam tylko ostrzeżenie
  • RODO będzie stosowane dopiero od maja 2018, mam jeszcze dużo czasu na dostosowanie się do przepisów.
    Nic bardziej mylnego. RODO i zmiana zasad ochrony danych osobowych dotyczy każdego podmiotu przetwarzającego dane osobowe w Unii Europejskiej i każdego rodzaju danych.

Skoro zatem przedsiębiorcy mają jeszcze jeden rok, aby przygotować swoje firmy do nowej rzeczywistości, my właśnie dla nich bierzemy RODO na warsztat i rozpoczynamy serię cyklicznych spotkań, podczas których będziemy rozgryzać poszczególne zmiany.
Powiemy:

  • jak zmieni się definicja danych osobowych i sposób postrzegania zasad ich ochrony
  •  jakie nowe obowiązki będą spoczywać na przedsiębiorcach, a które z nich przestaną zaprzątać ich głowy
  • które obszary działalności firmy powinny zostać zbadane pod kątem nowych przepisów i przygotowania się do ich wdrożenia
  • jakie konsekwencje dla przedsiębiorców mogą wypłynąć ze zmian

Kiedy: 30 maja 2017 r. godz. 14:30
Gdzie: siedziba TGC Corporate Lawyers w Warszawie,
ul. Hrubieszowska 2, 11 piętro

Zgłoszenia: commercial@tgc.eu do 26 maja 2017 r.


Chcesz być na bieżąco?
Subskrybuj nasz newsletter!
Pełna treść zgody

TGC Corporate Lawyers

ul. Hrubieszowska 2
01-209 Warszawa
Polska

+48 22 295 33 00
contact@tgc.eu

NIP: 525-22-71-480, KRS: 0000167447,
REGON: 01551820200000. Sąd Rejonowy dla
m.st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy

Mapa